نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

افت تولید در سیستم های PV خورشیدی اغلب به عملکرد ضعیف اینورترها نسبت داده می شود. اینورتر معیوب می تواند منجر به تلفات قابل توجهی در تولید شود. در حالی که ماژول ها وظیفه تولید برق را بر عهده دارند، اینورترها وظیفه تبدیل و تغذیه برق به شبکه را بر عهده دارند. بنابراین عملکرد خوب اینورترها بسیار مهم است. در اینجا می‌توانید درباره سایر مسائلی که می‌تواند بر عملکرد نیروگاه‌های خورشیدی PV تأثیر بگذارد، بیشتر بخوانید. ما در زیر پنج مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی را فهرست کرده ایم:

مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی

مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی و نصب معیوب اینورترها

برای مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی یک مشکل احتمالاً واضح و در عین حال بسیار رایج در مورد اینورترها این است که آنها اشتباه نصب شده اند. این می تواند از اتصال نادرست فیزیکی آنها تا برنامه ریزی نادرست اینورترها متغیر باشد. ساخت یک سیستم فتوولتائیک خورشیدی معمولاً توسط یک طرف EPC انجام می شود که به نوبه خود نصب کنندگان را منصوب می کند.

در این زمینه، تخصص نصابان بسیار مهم است. برای اطمینان از نصب صحیح، دسترسی به اسناد ارائه شده توسط سازنده اینورتر الزامی است. سپس نصب صحیح را می توان در زمان تحویل پارک خورشیدی یا در مرحله راه اندازی پروژه با انجام تعدادی آزمایش، مانند:

  • تست بازده
  • فعال سازی و غیرفعال سازی از راه دور
  • تنظیم توان راکتیو

همچنین داشتن اسناد تحویل (“به عنوان ساخته شده”) مهم است، به طوری که تضمین های ارائه شده می توانند بعداً به درستی مورد استناد قرار گیرند، به عنوان مثال. در صورت ادعا

گرم شدن بیش از حد

اینورترها از قطعات الکترونیکی تشکیل شده اند و بنابراین به دما حساس هستند. دماهای بالا منجر به کاهش قابل توجهی در تولید می شود و حتی در صورت رسیدن به حداکثر دمای عملیاتی می تواند منجر به توقف تولید شود.

این مطلب را از دست ندهید   روشن ماندن اینورترهای RV

بنابراین ارزیابی باید در همان مرحله طراحی انجام شود تا مشخص شود که آیا فناوری خنک کننده پیشنهادی کافی است و آیا ظرفیت کافی دارد یا خیر. به عنوان مثال، بسیار مهم است که کابینت سوئیچ و ساختمانی که اینورتر (ها) را در خود جای داده است به خوبی تهویه شود.

در کنار ارزیابی طراحی اولیه، بسیار توصیه می شود که به طور منظم خنک کننده را در طول دوره عملیاتی بررسی کنید و مشخص کنید که سیستم خنک کننده یا تهویه واقعاً به درستی کار می کند. علاوه بر این، برای جلوگیری از دماهای بیش از حد بالا می توان اقداماتی را انجام داد، مانند نصب و تمیز کردن فیلترهای گرد و غبار، حذف زیر درختان که مانع جریان هوا می شوند و غیره.

خطای جداسازی

برای مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی یکی دیگر از مشکلات رایج “گسل جداسازی” است. این عیب در نتیجه اتصال کوتاه بین بخش‌های مختلف مدار رخ می‌دهد و اینورتر پس از آن یک “زنگ هشدار جداسازی” را گزارش می‌کند. اتصال کوتاه معمولاً نتیجه ترکیبی از رطوبت و آسیب به آستین روی کابل، نصب معیوب، اتصال ضعیف کابل‌های DC به پانل یا رطوبت در قسمت اتصال ماژول PV است. این امر در مناطقی با رطوبت بالا و/یا نزدیک به دریا رایج تر خواهد بود.

در صورت بروز مشکل ایزولاسیون، اینورتر خورشیدی به طور کامل کار نمی کند یا در حداقل سطح ایزولاسیون “الزامی” به کار خود ادامه می دهد. در این بین اینورتر خورشیدی دچار مشکل شده و با حداکثر ظرفیت خود کار نمی کند. در هر دو مورد، تولید از بین می رود.

این مطلب را از دست ندهید   3 نوع باتری اینورتر

بنابراین مهم است که اطمینان حاصل شود که کابل های DC از کیفیت بالایی برخوردار هستند و به درستی نصب شده اند، یعنی بوش کابل ضد آب است. برای جلوگیری از این مشکل، انتخاب سطح صحیح حفاظت (IP) برای کابینت اینورتر و ساختمان اینورتر نیز مهم است.

هشدار! یک خطای جداسازی می تواند باعث ایجاد ولتاژهای کشنده در قسمت های رسانای سیستم شود! اطمینان حاصل کنید که تعمیر و نگهداری همیشه مطابق با استانداردهای ایمنی قابل اجرا انجام می شود.

خرابی اینورتر

عدم راه اندازی مجدد اینورتر پس از خطای شبکه

برای مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی یک اینورتر باید بتواند پس از یک خطای شبکه (در صورت عدم وجود عیب دیگر) خود را دوباره راه اندازی کند. به عنوان مثال، پیک های ولتاژی که در هنگام غیرفعال شدن ناگهانی رخ می دهد، می تواند باعث قطع شدن سیستم شود. اگر اینورتر خود را مجددا راه اندازی نکند، یک تیم خدماتی باید در محل حاضر شود تا سیستم را راه اندازی مجدد کند. این منجر به از دست دادن غیر ضروری تولید می شود.

بنابراین فقط نام تجاری اینورتر خورشیدی مهم نیست، بلکه کیفیت اجزای مورد استفاده و همچنین استفاده از یک سیستم نظارت 24 ساعته و 7/7 خوب برای تشخیص هر چه سریعتر مشکلات مهم است.

اگر این به درستی سازماندهی نشود، تمام ماژول های PV متصل به اینورتر تا زمانی که عیب کشف نشده و یک مهندس عیب را اصلاح نکرده باشد، قادر به ارائه برق نخواهند بود. این مشکلی است که به ویژه در مناطقی رخ می دهد که اتصال به شبکه همیشه پایدار نیست.

این مطلب را از دست ندهید   آتش سوزی در اینورتر میکروتیک

ماژول MPPT

برای مشکل رایج در اینورترهای خورشیدی اینورترهای مدرن بر اساس تکنیک MPPT کار می کنند. MPPT مخفف Maximum Power Point Tracking است و این ماژول به منظور به حداکثر رساندن عملکرد اینورترها توسعه یافته است. به دلیل مقیاس سیستم های PV بزرگتر فعلی، چندین ردیف از ماژول های PV به صورت سری به هم متصل می شوند (به نام “رشته”). سپس رشته ها به طور مشترک به یک اینورتر متصل می شوند.

با این حال، همه رشته ها در نتیجه عوامل بسیاری مانند سایه، موقعیت متفاوت، خطا در یک پانل و غیره مقدار یکسانی تولید نمی کنند. الگوریتم در ماژول MMPT به گونه ای طراحی شده است که اینورتر با وجود این تفاوت ها در رشته ها همیشه از بهینه ترین ولتاژ تغذیه استفاده می کند. این همیشه میزان تولید برق را به حداکثر می رساند.

بنابراین مهم است که نظم کاری ماژول MPPT برقرار باشد و به خوبی کار کند. این را می توان با انجام تعدادی تست عملکرد در طول راه اندازی پارک خورشیدی انجام داد. ایجاد عملکرد صحیح ماژول MPPT نیز ضروری است تا بتوان مقایسه خوبی بین بازده واقعی و بازده تضمین شده مطابق با سازنده انجام داد.

بیشتر بدانید: راهنمای نصب اینورتر در خانه

5/5 (1 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + نه =